INFORMACIÓ GENERAL

CARACTERÍSTIQUES,   PROJECTE EDUCATIU,   FAMÍLIA-ESCOLA,   CELEBRACIONS
 torna

Característiques:



El CEIP SES QUARTERADES és un centre d’educació Infantil i Primària.
     El nostre horari lectiu és:
                 D'octubre a maig de 9 a 16 hores.
                Juny i setembre  de 9  a 14 hores.
    Els dimecres de 12´30 a 13´30 és el dia de visita de pares i mares.
    Al nostre Centre hi assisteixen infants de les diferents localitats  de tot el terme de Calvià.

Projecte educatiu:


És una escola oberta a la diversitat, i pretén dur a terme una labor integradora de tots els seus membres.
El centre es declara aconfessional, tot i respectant la llibertat religiosa dels seus membres.
Tractam de donar un caire coeducador a la nostra feina, procurant no crear expectatives diferents a l'alumnat per raons de sexe.
La llengua d’aprenentatge, de comunicació i d'ús administratiu de l'escola és la catalana, tal com es diu al nostre Projecte lingüístic.
El nostre objectiu és que els infants dominin ambdues llengües  amb fluïdesa en acabar la Primària i puguin comprendre i expressar- se amb l’anglesa.

 A partir del curs 2013/14 i durant el mateix, per aplicació del TIL s'imparteixen les matemàtiques en llengua castellana (primer, tercer i cinquè) i l'Ed física en els mateixos nivells  en anglès
Dins el nostre Pla d’Acció Tutorial  hi ha detallat  el procés del tractament de llengües  i la forma d’acollir als infants nouvinguts, castellano-parlants i estrangers per tal de que s’integrin el més aviat possible al nou entorn.
Per aquesta mateixa raó  a Educació Infantil es contempla un període d’adaptació progressiva  dels infants a l’escola.
Tractam de fomentar en l'alumnat els valors propis d'una societat democràtica: solidaritat, respecte, actituds de diàleg, esperit crític, cooperació i responsabilitat, així com els valors personals d'adquisició d'autonomia i creativitat, objectivitat i capacitat per superar les diferents situacions. Per aconseguir-ho, treballam amb caràcter preferent la formació d'hàbits i comportaments  socials, sense oblidar la  resta de coneixements. 
Les estratègies metodològiques es basen en el respecte del ritme evolutiu i les capacitats de cada infant, i en el foment de l'actitud crítica i investigadora.
El centre està sempre obert al diàleg i a la participació de tota la Comunitat  Educativa.
S’introdueix la llengua anglesa  a Educació Infantil i al Primer Cicle de Primària. Oferim als nostres infants la possibilitat d’aprendre la tercera llengua, anglesa, a partir dels tres anys.
També es fa ús de les NTI, utilitzant l’ordinador i la pissarra digital  com un recurs més per afavorir  el  seu aprenentatge, a totes les etapes: Infantil i Primària.
Per tal que  s’habituïn a menjar el més variat  i equilibrat  possible un dia a la setmana es berena de fruita.
Des de 1r de Primària  els infants utilitzen l’agenda escolar com a mitjà de comunicació entre la família i l’escola i per aprendre a organitzar-se i ser autònoms en la seva feina. 
 

Família-escola:



La importància de la comunicació Família-escola

L’educació dels infants és una tasca que correspon a la família i en la qual intervenim els docents.

Què vol dir això?

·    Què l’educació és responsabilitat de la família, que  aquesta té el paper predominant, encara que això no lleva que l’escola també  sigui molt important ja que ocupa una gran part de l’horari diari i s’encarrega d’uns coneixements concrets.
·    Què família i escola hem d’estar en perfecta  comunió per entre les dues parts formar globalment aquesta persona. Per això és fonamental que existeixi una bona comunicació.

Còm feim per establir aquesta comunicació?

Són diversos els canals de comunicació que feim servir en el CEIP Ses Quarterades
·    Quan un alumne ha de començar en el nostre centre, en el moment de la matrícula feim una recopilació  de dades personals, acadèmiques  i familiars de l’infant. A secretaria s’obri l’ expedient on anam acumulant tot l’historial que l’alumne genera durant l’estada en el nostre centre.
·    També abans que comenci l’infant se fa una entrevista família-tutor/a per tenir un primer contacte personal amb la família i l’infant.
·    Trimestralment donam els informes acadèmics amb les qualificacions de cada matèria.
·    A final del curs se dóna l’informe directament a la família, per tal de poder comentar els aspectes més importants del curs.
·    Setmanalment, el dimecres de 12’30 a 13’30h el professorat està disponible per atendre a les famílies.
·    L’equip directiu també està a disposició de les famílies per tractar temes del seu interès.
·    Diàriament a través de l’agenda escolar o telefònicament se pot contactar amb el professorat
·    El centre també disposa de correu electrònic, que és una eïna ràpida: ceipsesquarterades@educacio.caib.es
·    També enviam a través de l’alumnat diferents circulars informatives de temes que van sorgint al llarg del curs.

L’ informe trimestral de notes

Normalment se donen tres dies abans de les vacances de Nadal i de Pasqua i s’han de retornar firmats per la familia, abans de partir de vacances. A final de curs ja queda en poder de la familia.

Còm utilitzar l’Agenda escolar?

A partir de primer curs d’Ed Primària existeix l’agenda del centre. Allà teniu apartats per fer comunicats al professorat, al menjador, per justificar les absències, per administració de medicaments...
Els infants d’Educació Infantil tenen un quadernet que fa la funció d’agenda. Encara que amb la majoria de families se manté  un contacte personal diari.

Les entrevistes al llarg del curs

És convenient que les families vengueu a visitar periòdicament al tutor/a del vostre infant. És recomanable fer una entrevista trimestralment. Heu de demanar l’entrevista amb antelació suficient per a que el professor/a se pugui organitzar i recollir la informació de l’altre professorat que també passa pel curs. Ho podeu fer mitjançant l’agenda, personal, telefònicament o a través del correu electrònic.

Les circulars informatives

Els primers dies de classe vos enviam la primera circular informativa que recull els aspectes més importants de funcionament : calendari escolar, horari del centre, transport escolar, menjador, assegurança escolar, horari de visistes…

Després així com van sortint temes se van enviant altres circulars.

Una bona estratègia per la vostra  banda és anar fent un dossier on guardeu aquestes circulars per tal de poder-les consultar a qualsevol moment. És molt important que acostumeu al vostre infant a que vos entregui  qualsevol nota informativa  i també vosaltres  mireu periòdicament les motxilles seves, per tal d’evitar que vos pugui passar per alt alguna informació important.
 


Celebracions:


Nadal
Sant Antoni
Fi de curs

 torna